Now Reading
Gardusis cukinijų ir aguonų keksas (be gliuteno)

Gardusis cukinijų ir aguonų keksas (be gliuteno)

Norisi kažko skanaus, lengvo ir sveikų ingredientų turinčio deserto? Šis drėgnas vegetariškas cukinijų keksas yra būtent toks. Tai puikus būdas ne tik palepinti savo skonio receptorius, bet ir nudžiuginti artimuosius su meile gamintu kepiniu, puikiai tinkančiu prie šiltos arbatos, kavos ar kakavos puodelio.

Tad keliaukime į šį nesudėtingą receptą, kuris savo paprastumu ir gardumu nudžiugins ne vieną žmogų.


INGREDIENTAI:

● 1 vienetas cukinijų (jaunos)
● 2 vienetai kiaušinių (veganams: 2 linų sėmenų kiaušiniai*)
● 8 šaukštai aliejaus (naudoju gryną alyvuogių aliejų, bet galima ir bandyti ir su kitais)
● 8 šaukštai (avižinių) miltų (asmeniškai mėgstu naudoti 4 šaukštus avižinių ir 4 šaukštus kokosų miltų, galima eksperimentuoti ir su avinžirnių bei kitais miltais)
● 4 šaukštai cukraus (naudoju nerafinuotą cukranendrių cukrų, bet visada yra vietos Jūsų eksperimentavimui!:))
● 2 šaukštai aguonų
● 1 vienetas citrinos (arba apelsino) žievelės (naudoju žaliąją citriną)
● 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
● 0,5 arbatinio šaukštelio sodos
● Žiupsnelis druskos
● Papildomai (nebūtina): Jūsų norimų sėklų ar riešutų (naudoju po 1-2 šaukštus sezamų ir saulėgrąžų, kartais moliūgų sėklų)

  • 1 linų sėmenų kiaušinis: 1 šaukštas maltų linų sėmenų + 3 šaukštai vandens (arba kiti kiaušinio
    pakaitalų būdai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi. Tada beriame žiupsnelį druskos, pilame aliejų ir viską gerai išmaišome.
  2. Tada dedame miltus, kepimo miltelius, sodą, aguonas ir sėklas (pasirinktinai). Gerai išmaišome. Dedame sutarkuotą citrinos žievelę.
  3. Burokine tarka sutarkuojame cukiniją su visa žievele, dedame į tešlą ir gerai viską išmaišome.
  4. Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir dedame į orkaitę.
  5. Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 min, priklausomai nuo orkaitės, kepimo indo ir jo dydžio (mano orkaitės ir indo atveju, užtenka 45 min). Ar iškepė, patikrinti mediniu iešmeliu – kai pyragas jau iškepęs, iešmelis liks švarus.
  6. Išėmus iš orkaitės padedame atvėsti (o jei ir jums, kaip ir man, labiau patinka skanauti šiltutėliu pyragu – atsargiai atsipjauname, palaiminame ir gardžiuojamės savo meilės kūriniu!).

Skanaus! 🙂

Na štai – paprastas ir lengvas cukinijų ir aguonų kekso receptas, kuris leis palepinti ne tik savo kūną sveikesniu desertu, bet ir nudžiuginti artimųjų skonio receptorius susiburiant prie karšto gėrimo puodelio ir jaukių
pašnekesių.

See Also


Na, o kaip Jums pavyko iškepti šį skanėstą? Ar patiko Jūsų artimiesiems? Gal kažką keitėte, patobulinote?

Pasidalinkite komentaruose savo mintimis, eksperimentais ir atradimais su kitais. Nes dalintis – gera!


Su Meile ir džiaugsmu,
MahaBodhi.